Ijssalon Nino News

rotterdam 4366

IJssalon Nino – Gelateria Italiana sinds 1936

Geschiedenis van de salon.

De IJssalon is in 1936 geopend door papa en mama Zampieri met als naam “Tante Tuta”.

Zij hebben de salon gedraaid tot in de jaren 60 waarna deze werd overgedragen aan hun zoon Nando.
Vanaf toen is de IJssalon bekend komen te staan als Nando“.
Nando was een echte naam hier in de Afrikaanderwijk alsook daarbuiten.

“Tante Tuta”. Rotterdam

Afbeelding 1 van 4

De IJssalon is in 1936 geopend door papa en mama Zampieri met als naam “Tante Tuta”.

In 2002 besloot Nando dat het tijd was
om het stokje over te dragen.
En Nino Cosentino was daar om het stokje aan te pakken.
De IJssalon kreeg een make-over en ook de naam veranderde in “Nino“.
Er is één ding dat nooit veranderd is; het ijs. Altijd ambachtelijk bereid.
Tot op heden is de ijssalon nog steeds van Nino Cosentino en hij heeft naam gemaakt zowel binnen als buiten Rotterdam.

vetrina_gelato_2020

Beste klanten A.S Zondag laatste dag van het seizoen!

Einde seizoen vrijdag, zaterdag, zondag, alles moet weg! Liter ijs van 7,50 Euro ipv 14Euro op=op

end seasons

Thanks to all our customers for this weird and hard season (2020).
We made it! Grazie!

4th October 2020
Nino Open Rotterdam

Nino maakt authentiek Italiaans ijs in de Afrikaanderwijk

Het warme weer van de afgelopen dagen vraagt natuurlijk om ijs op het menu. De meeste ijssalons hebben goede zaken gedaan. Dit geldt ook voor IJssalon Nino in de Afrikaanderwijk. Hier staan mensen vaak tot laat in de avond voor de deur. Hij laat graag zien wat hem onderscheidt van andere ijssalons.

“Smaak”, zegt Nino meteen. “Mijn ijs is gewoon heel lekker.” Hij heeft een carrière als kok achter de rug, maar is via een vriend in het ijs gerold. Hij kan hier creatief zijn, legt hij uit. “Als ik zin heb in een smaak, dan maak ik ‘m.” Een favoriete smaak heeft Nino niet, want als hij een smaak niet lekker vindt, gooit-ie ‘m weg.

IJssalon Nino bestaat al 84 jaar, onder verschillende namen. De ijssalon verkoopt roomijs en sorbetijs, en het ijs wordt dagelijks vers gemaakt. Vandaag laat Nino zien hoe hij bramenijs bereidt.

Oorspronkelijk is Nino afkomstig uit Calabrië, beter bekend als ‘de neus van de laars’ in Italië. Als de ijssalon in de winter gesloten is, verblijft hij daar. Nino geeft aan dat hij met veel plezier in de ijssalon werkt, maar na maandenlang zeven dagen per week werken heeft hij behoefte aan vakantie. “Ik ben de dagen aan het aftellen!”

Open Rotterdam – Gepubliceerd: Woensdag 19 augustus 2020 16:54

Nino Cosentino van IJSsalon Nino in Rotterdam. In 2002 nam hij de zaak over die oorspronkelijk in 1936 werd opgericht door papa en mama Zampieri. Foto: Dingena Mol

Geheime bereidingswijze maakt échte Italiaanse ijszaken onsterfelijk

Nino Cosentino van IJSsalon Nino in Rotterdam.
In 2002 nam hij de zaak over die oorspronkelijk in 1936 werd opgericht door papa en mama Zampieri.

IJs maken zit hen in het bloed. Van generatie op generatie wordt de geheime bereidingswijze doorgegeven van dat heerlijke bolletje vanille of stracciatella. Deze Italiaanse ijsmakers vertellen waar hun hart warm van wordt….meer hier deondernemer.nl…

Ryan Claus (AD) | Foto’s Dingena Mol 10 augustus 2020

Alles hier is 100 procent italiaans

Alles hier is 100 procent italiaans